Menü Kapat

Cezaevine Mektup Örnekleri

Cezaevine mektup örnekleri, cezaevindeki annesine, babasına, abisine, kardeşine, kız kardeşine, dayısına, amcasına kısacası cezaevindeki yakınlarına mektup göndermek isteyenlerin en çok aradıkları şeylerden biri. Yazıda cezaevine yazacağınız mektuplarda nelere dikkat etmeniz gerektiğini bulacaksınız.

Cezaevine mektup göndermeyi çoğu kişi yasak zannediyor ya da yasak olmadığını bildiği halde başına bir şey gelir korkusuyla yazmaktan uzak duruyor. Kaleme alınan bir mektubun aslında mahkûm tarafından okunması noktasında oldukça önemli gelişmelerin yaşanacağı herkes tarafından bilinmektedir. Cezaevindeki bir yakınınıza mektup yazmanız onun hem dışarıdan iyi haberleri almasına hem de gönül rahatlığıyla kalan günlerini geçirmelerine yardımcı olacaktır.

Cezaevinde eşinize mektup yazmak ya da herhangi bir tanıdığınıza mektup yazmak oldukça önemli olduğu kadar gereklidir. Bu gereklilik aslında mahkûmun aldığı cezayı daha rahat çekmesine yardımcı olacağı gibi onun daha huzurlu günler geçirmesine de yardımcı olacaktır. Bundan dolayıdır ki mahkûma yazılan mektupların tamamen olumlu haberler üzerine dizayn edilmesi gerekmektedir. Bunun için zorunlu olmasanız bile karşınızda ki insanın rahatlaması adına oldukça önemli olduğunu asla unutmamalısınız.

Cezaevine Mektup Yazmak

Cezaevine mektup yazmak isteyen birisi içinden geldiği gibi istediği her şeyi yazabilir. Tabi mektubun cezaevine gönderileceği ve bu tür yerlerde özellikle yazım noktasında bazı hususlara dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Mektup yazarken dilediğiniz konuyla alakalı olarak gönlünüzden geçenleri yazabileceğiniz gibi herhangi bir konuyla alakalı olarak kendi kişisel görüşünüzü de iletebilirsiniz. Tabi bunları yaparken cezaevine mektup yazdığınızı unutmamalı ve bu duruma dikkat ederek mektup yazmalısınız. Şunu unutmamalısınız ki gönderdiğiniz mektupların tamamı cezaevi tarafından görevlendirilmiş kişiler tarafından (MEKTUP OKUMA KOMİSYONU) incelendikten ve okunduktan sonra mahkûma teslim edilmektedir. Bundan dolayı hem kendinizi hem de mahkûmu zor duruma sokacak terör, firar, kaçış gibi kelimeleri şaka olarak da olsa asla yazmamalısınız.

Bununla birlikte özel ve kişisel bilgilerinizi banka şifresi, kasa şifresi, kişisel bilgileri gibi şeyleri de yazmamalısınız. Ayrıca mektubunuzda mahkûmu üzecek ya da psikolojisini derinden etkileyecek haberlerden ve durumlardan bahsetmemelisiniz. Unutmayın ki mektubu yazdığınız kişi, istediği zaman dışarıya çıkıp durumları kontrol edemeyecek bir pozisyonda bulunmaktadır. Bundan dolayı ona ilettiğiniz bilgilerin tamamı müjdeli haberlerden oluşmalı ve onun bir an önce cezasını çekerek dışarıya çıkabilmesi adına ümit verici olmalıdır. Bu şekilde yazılan bir mektup ona cesaret verip, günlerin daha çabuk geçmesini sağlayacaktır.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım