Menü Kapat

Sizden Gelenler: Söz Uçar Yazı Kalır

Söz Uçar, yazı kalır. Mektup yazmak; günümüzde teknolojinin katlettiği eylemler arasındaki yerini almış, yüzyıllar boyu insanların yüreğinin sesi olmuş samimi iletişim ve haberleşme yöntemidir.

Söz Uçar, yazı kalır. Mektup yazmak; günümüzde teknolojinin katlettiği eylemler arasındaki yerini almış, yüzyıllar boyu insanların yüreğinin sesi olmuş samimi iletişim ve haberleşme yöntemidir. Birine mektup yazmak o kişiye önem vermek , günümüz dünyasının her şeyi hızla tüketmesine meydan okumak , duyguları en içten haliyle somutlaştırmak demektir.
Bu devirde hala mektup yazan insanlar arasında ben de varım. Sayılarımızın çoğalması ümidiyle. Cezaevine mektup göndermenin, sevdiklerimizi ne kadar mutlu ettiğini biliyoruz. Kan bağı yoksa gidip görme şansımız malesef düşük, onlarla tek iletişimiz mektup. Önceleri cezaevine mektup yazarken rahat yazamıyordum nedeni ise cezaevine giden mektupların, mektup komisyonu tarafından okunduktan sonra teslim ediliyor olması beni aşırı şekilde geriyordu. Zamanla alıştım ve şimdi istediğim gibi yazıyorum.
Haziran 2018 sevdiğim insanın cezaevi serüveni başladı. Ne yazık ki gidip görme şansım yok. İnternet ortamında çok araştırma yaptım savcı izni ile bir kereye mahsus izin veriliyor yazıyordu. Savcı izin vermedi malesef. Aklıma mektup yazmak geldi. Ellerimin titremesinden yazmakla zorluk çektim, müthiş bir heyecan içindeydim sevdiğim insana mektup yazıp gönderecektim. Yazamadım. İnternette “cezaevinemektup” diye bir site olduğunu çevremden duydum. “Hadi canım böyle şey mi olur” dedim. Bu devirde !! “Kim kader mahkumlarının yakınlarını düşünüyor ki, bunlar düşünsün” dedim. Internet ortamında kim düzgün iş yapar? Telefondan yazıp gönderiyorsun onlar çıktısını alıp cezaevine gönderiyorlar. Tam benlik dedim. Tabi ilk başta güvenim sıfırdı. Denedim, 2 gün sonra mesaj geldi takip numarası. 5. günde mektubum ulaşmıştı. Sürekli yazmaya başladım, mektuplarımın ulaştığını duydukça ben mektup gönderdim. Ya siz ? Siz cezaevinde olan yakınınıza mektup gönderiyor musunuz? Şimdiye kadar göndermediyseniz bugünden itibaren yazıp göndermeye başlayabilirsiniz.

İlk defa mektup yazacak olanlar; içinizden ne geliyorsa yazın. İNSANIN HİSSİYATINI MEKTUBA DÖKMESİ ÇOK FARKLI BİR DUYGU. En Yakın Zamanda Kavuşmanız Dileği ile…

Sevgiyle, Emine AYDIN

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım