Menü Kapat

Cezaevine Fotoğraf Gönderme

Cezaevinde yatmak zorunla kalan insanlar için en büyük sıkıntı yakınlarıyla diledikleri zaman iletişime geçememektir. Bu iletişim sıkıntısı zaman zaman yerini ümitsizliğe bıraksa da çoğumuz için nostaljik bir anı olarak hatıralarımızda kalan mektuplar, tam anlamıyla can kurtarma rolünü üstlenerek durumun değişmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle sık sık iletişim kurulması mümkün olmayan bir yerde cebinizde ki mektubu çıkartarak defalarca okumanın verdiği morali herhalde başka hiçbir şey veremeyecektir.

Mektuplar cezaevinde yatan mahkûmlar için oldukça önemli olduğu kadar içeride geçirmek zorunda oldukları sıkıntılı günlerin aşılmasında da oldukça etkili bir çözüm yöntemidir. Mektuplarla alınan güzel haberler sonrasında ümitlerini devam ettiren mahkûmların, cezalarını daha uyumlu bir şekilde çektikleri gözlemlenen bir gerçektir.

Cezaevine Fotoğraf Gönderebilir Miyim?

Cezaevinde bulunan mahkûm bir tanıdığınız, eşiniz ya da dostunuz varsa, ona sık sık mektup yazarak destek vermeniz ve moral kaynağı olmaya çalışmanız oldukça önemlidir. Bundan dolayı sık sık mektuplar yazarak onlara dışarıya çıkmaları için destek olmanız gerekmektedir. Ayrıca cezaevinde bulunan mahkûmlara fotoğraf göndermek istemeniz de gayet normal bir durumdur. Bunun için herhangi bir yasak olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Özellikle yakınınıza gönderdiğiniz fotoğraflar sayesinde onun dışarıyla olan bağlantısını kesmemiş olduğunuz gibi onun bir an önce dışarıya çıkma duygusuna da yardımcı olacaksınız. Bunun sayesinde cezaevindeyken herhangi bir olaya karışmadan hızlı bir şekilde cezasını doldurma çabasına gireceklerdir.

Cezaevine gönderdiğiniz fotoğrafların herhangi bir kritere uygun olmasına gerek yoktur. Dilediğiniz şekilde fotoğraf gönderebilirsiniz. Bununla birlikte suç sayılabilecek ya da tamamen suç unsuru olan fotoğrafları göndermeniz yasal olmadığı gibi hem sizin hem de mahkûmun soruşturma geçirmesine de neden olabilirsiniz. Bundan dolayı terör gibi olayların sorumlularının resimleri, suç fotoğrafları ve suç unsuru taşıyan fotoğrafların gönderilmesi tamamen yasaktır. Bunun dışında dilediğiniz fotoğrafları gönderme hakkınız bulunmaktadır. Dilerseniz kendi resminizi ya da herhangi bir doğa fotoğrafını gönderebilirsiniz.

Bu fotoğraflar cezaevinde yatan mahkûm tarafından her bakıldığında ona umut ışığı olacak ve içeride geçirmek zorunda olduğu zamanın hızlı bir şekilde akıp gitmesine yardımcı olacaktır.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım