Menü Kapat

Cezaevine Mektup Gönderme

İnsanların birbirleriyle olan ilişkileri her zaman oldukça önemli olmuştur. Özellikle birisiyle konuşmak, dertleşmek ve alakalı alakasız konularla ilgili hasbıhalde bulunmak oldukça önemlidir. Hele ki bu kişi cezaevinde ise o zaman daha da önemli bir konu olarak önümüze çıkan bir durum olarak değerlendirilmektedir. Unutmayın ki cezaevi gibi kapalı mekânlarda hayatlarını yaşamak zorunda kalan insanların her zaman dışarıdan haber alma umutları olmaktadır. Bundan dolayıdır ki onları hiçbir zaman yalnız bırakmamak ve sık sık mektup göndererek mutlu etmeye çalışmalıyız.

Cezaevine mektup göndermek isteyen insanların büyük çoğunluğu bunu nasıl yapacağını ya da nelere dikkat edeceğini bilmemektedir. Bundan dolayı da mektup yazmaktan çekinmekte ve buna cesaret edememektedir. Özellikle cezaevine mektup göndermek arzusunda olan çoğu kişi bu durumdan istemsizce korku duymaktadır. Bu korku daha çok “Acaba başıma bir şey gelir mi?” duygusundan kaynaklanan bir tezahürüdür. Bu noktada cezaevine gönderilen mektupla alakalı olarak korkulması gereken hiçbir husus yoktur. Özellikle yakın akrabalarınız ya da arkadaşlarınızla olan iletişimlerinizi kesmemeniz adına oldukça önemli bir durumdur.

İnsanlarla olan iletişiminiz sayesinde cezaevinde yatmakta olan birisine dışarıdan umut taşıyan birisi olacak ve onun sayılı günlerinin daha hızlı geçmesine yardımcı olacaksınız. Tek başına kaldığı dönemde dışarıdan gelen bir mektup sayesinde umutlarının yeniden filizlenmesi söz konusu olacağı için geleceğe de daha sağlam adımlarla ilerleyecek ve cezaevinden çıkmasının sonrasında yaşayacağı hayat için çok önceden hazırlıklar yapmaya başlayacaktır.

Cezaevine yazılan mektuplar aslında sıradan ve basit olmakla birlikte dikkat edilmesi gereken bazı hususların da olduğunu unutmamalısınız. Özellikle mektup gönderdiğiniz kişinin de zor durumda kalmaması adına seçtiğiniz kelimelere dikkat etmeli ve suç teşkil edebilecek cümlelerden uzak durmalısınız. Bununla birlikte zaten ülkemizde ki çoğu mahkûm kader ya da kaza kurbanı olduğu için yazılan mektupların da büyük çoğunluğu saf duygularla yazılmaktadır. Bunun haricinde özellikle terör ya da siyasi suçlular için yazılan mektuplar ise daha dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Bunun dışında ki konular için cezaevine mektup yazmanız noktasında herhangi bir sorun oluşturacak durum bulunmadığı gibi sık sık mektup yazmanız teşvik edilmektedir.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım