Menü Kapat

Cezaevine Mektup Nasıl Yazılır?

İnsanlar her zaman birbirlerine ihtiyaç duymuşlardır. Özellikle zor zamanlarda ya da yaşadığı sıkıntılı bir süreçte yanında birilerini görmek veya en azından desteklerini hissetmek istedikleri için onlarla kuracağınız her iletişim oldukça önemlidir.  Bu durum cezaevi gibi sıkıntılı bir sürecin yaşandığı yerlerde daha da önemli bir hale gelmektedir. Cezaevinde yatmak durumunda kalan bir kişi özellikle dışarıdan alacağı en ufak bir haberden mutluluk duyacak ve durum günlerinin daha çabuk geçmesini sağlayacaktır.

Cezaevinde yatan birisine istediğiniz zaman mektup gönderebilirsiniz. Bunun için herhangi bir yasak ya da olumsuz bir durumu oluşturacak kanun bulunmamaktadır. Mektup göndereceğiniz kişilerin size olan yakınlıklarının hiçbir önemi olmadığı gibi ayrıca hiç tanımadığınız birisine de mektup gönderebilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken birkaç husus dışında bir şey bulunmamaktadır. Bu hususlarda yine hem sizin hem de mektup gönderdiğiniz mahkûmun sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmesi için gerekli olan hususlardır. Bu hususlardan bazıları şunlardır;

1- Gönderdiğiniz mektup görevliler tarafından okunacaktır: Cezaevine mektup göndermek istediğinizde, gönderdiğiniz mektubun görevliler tarafından okunacağını bilmeniz gerekiyor.

2- Türkçe kelimeler seçin: Mektup yazarken Türkçe kelimeleri seçmeniz mektubun hızlı bir şekilde görevliler tarafından kontrol edilmesine ve böylelikle gönderdiğiniz kişiye ulaştırılacaktır.

3- Sayfalar eksilebilir: Cezaevine mektup yazmak istediğinizde eğer mektubunuz bir sayfadan fazla ise sayfalar üzerine numaralar yazmak isabetli olacaktır. Bu işlemi yapmanız durumunda sayfaların kaybolmasını önleyeceğiniz gibi mahkûma eksik sayfanın teslim edilmesi gibi bir yanlışlığında önüne geçmiş olursunuz.

4- Şaka yapmayın: Özellikle şaka amaçlı yazacağınız kelimeler hem sizin hem de mahkûmun başını ağrıtabilir. Özellikle “Kaçış, firar, terör vb.” suç sayılan ya da suç sayılabilecek kelimeleri mektup içerisine şaka amaçlı da olsa yazmayın. Bu gibi durumlarda en iyi ihtimalle mektubunuz mahkuma ulaştırılmayacaktır.

5- Teslim gününü öğrenin: Cezaevlerine yazılan mektupların görevliler tarafından okunarak mahkûmlara ulaştırılması işlemlerinin belirli günleri vardır. Bu belirli günler her cezaevi için farklı olduğundan bu günü öğrenmeniz ve buna göre mektubunuzu hazırlamanız, mektubun mahkum daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım