Menü Kapat

Cezaevine Mektup Yazmak

Teknolojinin gelişmesi ve hemen hemen herkes tarafından kullanılıyor olması özellikle iletişim alanında oldukça faydalı gelişmelerin yaşanmasına yardımcı olmuştur. Bu noktada haber alma ve haberleşme durumu neredeyse saniyelerle ifade edilebilecek bir duruma dönüşmüştür.  Özellikle geçmişte kullandığımız haber alma yöntemlerinden birisi olan mektuplar, zaman içerisinde etkisini kaybetmiş ve neredeyse kimse tarafından kullanılmaz hale gelmiştir. Mektup yazımı özellikle son dönemlerde unutulmaması adına çalışmaların yapıldığı bir alan olarak görülmektedir. Bu nostaljik hatıranın devam ettirilmesi ya da en azından unutulmaması adına sık sık güncel çalışmalar yapılmaktadır.

Cezaevinde Mektubun Önemi

Günlük hayatımızda çok önemli olarak görmesek de mektuplar özellikle cezaevinde yatan mahkûmlar tarafından oldukça önemsenmekte ve değerli bulunmaktadır. Mahkûmlara yazılan bu mektuplar sayesinde sürekli olarak iletişim sağlanıyor hissinin oluşturulabileceği gibi ayrıca cezaevinde kendilerini yalnız hissetmemeleri adına da önemli bir şey yapılmış olacaktır. Mahkûmların bu mektupları diledikleri zaman okuma imkânlarının olması hem onların dışarıya çıkma arzusunu destekleyecek hem de sayılı günlerinin hızlı bir şekilde geçirilmesine imkân sağlayacaktır.

Mahkûmlar arasında düzenin sağlanabilmesi açısından da oldukça etkili olan mektuplar, özellikle dışarıya olan özlemin artmasından dolayı mahkûmların düzene sadık kalmasına ve olay çıkarmadan zamanlarını doldurmalarına yardımcı olacaktır. Bundan dolayı yazılan mektuplarda kötü ve olumsuz durumların yazılması yerine sürekli olarak güzel şeylerden bahsedilmesi oldukça önemlidir

Cezaevinde Fotoğraf Gönderme

Cezaevinde bulunan mahkûm birisine mektup gönderebildiğiniz gibi ayrıca onlara fotoğraf da gönderebilirsiniz. Bu fotoğrafların mahkûmlar üzerinde ki etkisini tartışmak yersiz olacaktır. Unutulmamalıdır ki insanlara hasret kalan birisi için resim oldukça anlamlı bir hediye olacaktır. Ayrıca sık sık fotoğraf göndererek dünyadan soyutlanmış bir hayat yaşamalarının önüne de geçilmiş olacaksınız. Sadece kendi resimleriniz ya da yakınlarınızın resimlerini göndermek zorunda değilsiniz. İstediğiniz türde resimler gönderebilirsiniz. Herhangi bir bölgenin fotoğrafını gönderebileceğiniz gibi bir hayvanın da fotoğrafını göndermeniz mümkündür. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey, gönderdiğiniz fotoğrafın yasadışı bir konuyla alakalı olmamasıdır. Bunun dışında kalan hemen hemen her şeyle alakalı olarak bilgi alışverişi yapabilir ve fotoğraf gönderebilirsiniz.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım