Menü Kapat

Mektup Gönderme

Mektup gönderme âdeti eskisi kadar yaygın olarak kullanılmıyor olsa da özellikle cezaevi gibi kurumlarda oldukça yaygın bir şekilde devam ettirilen bir sistem olmayı sürdürmektedir. Normal hayat içerisinde kullanılan iletişim araçlarının oldukça yaygın bir şekilde kullanılması ve haber alma işleminin mektup gibi sistemlerde oldukça yetersiz kalmasından dolayı yavaş yavaş nostaljik anılarda kalan bir durum olmak zorunda kalmaktadır. İletişim araçlarında görülen gelişmeler ve haber alma işleminin artık saniyelerle ifade edilebileceği bir durum karşısında mektuplar neredeyse etkisiz kalmaktadır.

Fakat herhangi bir suçtan dolayı cezaevine girmek durumunda kalan insanlar için bu durum oldukça değişiktir. Son derece gelişmiş iletişim araçlarının kullanılamadığı cezaevi gibi kurumlarda mektup kullanımı oldukça yaygındır. Bu mektuplar sayesinde hem haber alma imkânlarının sürekliliği sağlanmış hem de yazılan mektupları istedikleri zaman okuyabilme imkânları olduğu için kendilerini bu mektuplarla avutabilme durumları ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayıdır ki özellikle cezaevinde kalan mahkûm bir tanıdığınız varsa ona muhakkak mektup yazmalı ve genel durumlarla alakalı olarak bilgiler vererek onun halini hatırını sormalısınız. Bu mektuplar sayesinde cezaevinde olan kişi kendisini yalnız hissetmeyeceği gibi ayrıca sayılı zor günlerinin daha çabuk ve kolay geçmesi adına da yardımcı olmaktadır. 

Cezaevine Gönderilen Mektuplar

Cezaevine gönderilen mektupların normal mektuplar olarak değerlendirilmediğini unutmamalısınız. Özellikle mektuplarınızın cezaevinde ki görevliler tarafından mahkûma teslim etmeden önce mektupları okuduklarını bilmelisiniz. Bundan dolayı mektuplarınızda özel kişisel bilgilerinizi yazmamanız gerektiği gibi suç unsuru olabilecek kelimelerden de uzak durmalısınız.

Mektubunuzda kullanacağınız kelimelerin açık bir şekilde olması ve herhangi bir şifreleme unsuru gibi görülmemesi gerekmektedir. Ayrıca kelime içerisinde yersiz büyük harf kullanımı (MerhaBa, SelaM vb. gibi) yapılmadığından emin olmalısınız. Bu durumun olmasından dolayı “Acaba mahkûma şifreli bir şey mi anlatmak istiyorsunuz?” gibi bir soru ortaya çıkabilir. Bununla birlikte kelimelerin anlaşılabilir bir Türkçe ile yazılması da oldukça önemlidir. Bu durumda görevliler hızlı bir şekilde mektubun incelenmesini tamamlayacaklarından mektubun mahkûma ulaşma süresi de oldukça hızlı olacaktır. Ayrıca sakıncalı kelimelerin kullanımından da uzak durmaya dikkat ettiğinizden emin olmalısınız.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım