Menü Kapat

PTT Mektup Gönderme

Mektup gönderme işlemleri günümüzde oldukça azalmıştır. Özellikle iletişim araçlarının oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor olması bir dönemin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan mektupların daha az hata neredeyse hiç tercih edilmemesine yol açmaktadır. Bu durum karşısında bazı kişiler bu nostaljik durumu canlandırmak için mektup arkadaşlıkları ediniyor olsa da özellikle günlük zaman içerisinde oldukça az kullanılmaktadır.

Mektup gönderimi özellikle cezaevi gibi kapalı bir ortamda oldukça yaygın kullanılmaya devam etmektedir. Bazı iletişim araçlarının cezaevlerinde yasal olarak kullanılabiliyor olsa da bu alanlarda mektup hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiştir. Mahkûmların sürekli olarak iletişim araçlarına erişim sağlayamadığı bu gibi mekanlarda mektubun bulunması, insanda sürekli bir iletişim kurma hissiyatını da tatmin edebilmektedir. Özellikle geceleri herkes yatağında uyuyorken mahkûmun cebinden çıkardığı mektubu defalarca okumasının vermiş olduğu haz, hiçbir iletişim aracıyla sağlanamayacak bir durumdur.

Cezaevine Mektup Nasıl Gönderilir?

Cezaevine yazdığınız mektupları yine diğer mektuplar gibi yazarak bir mektup zarfına koymanız ve zarfın üzerini de gerekli bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Bunun için zarfın sol üst tarafına kendi kişisel bilgilerinizi sağ alt köşesine ise göndereceğiniz kişinin kişisel bilgilerini yazmanız gerekmektedir. Ayrıca gönderi adresinin oldukça açık bir şekilde yazılması, mektubun daha hızlı ulaştırılmasını sağlayacağı için oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Bu durumlara dikkat ettikten sonra artık en yakın PTT şubesine gitmeniz ve buradan mektubunuzu postalamanız gerekmektedir. PTT Mektup gönderme hizmeti sayesinde cezaevinde bulunan sevdiğiniz kişiyle iletişim kurabilme imkânı sağlayabileceğiniz gibi onun cezasını çekme noktasında karşı karşıya kalabileceği sıkıntıları da daha rahat bir şekilde aşmasına yardımcı olacaksınız. Ayrıca yazdığınız mektubu PTT şubesinden APS (Acele Posta Servisi) sistemi yardımıyla hızlı bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

Bu sistem içerisinde gönderdiğiniz bir mektup 24 saat içerisinde ilgili adrese teslim edilmektedir. Tabi bu 24 saatlik süre adrese teslimle alakalı bir durumdur. Gönderdiğiniz adres cezaevi olduğundan dolayı mektubunuz 24 saat içinde adreste olsa bile gönderdiğiniz kişinin eline hemen geçmeyebilir. Cezaevine gelen mektupların önce inceleme işlemleri yapıldığından mahkûma teslim edilmesi birkaç gün sürebilmektedir.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım