Menü Kapat

PTT Cezaevine Mektup Gönderme

Mektup yazma, eskisi kadar popüler olmasa da özellikle cezaevinde yatanlar için önemini korumaya devam etmektedir. “Söz uçar, yazı kalır” şeklinde bir söz vardır ya, işte bu söz cezaevinde yatan birisi için oldukça önemlidir. Telefonla konuşma durumlarının da olduğunu göz önünde bulundursak bile mahkûmların özellikle geceleri ya da istedikleri herhangi bir anda destek olarak dayanmak isteyecekleri bir şeyler olmalıdır. İşte bu dayanak tam anlamıyla mektuptur diyebiliriz.

Dışarıdan cezaevine yazılan her mektup mahkûm için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu mektupların en büyük özelliği ise kişilerin üzüntülerinin arttığı ya da umutlarının tükendiğini hissettikleri her anda bu mektupları tekrar tekrar okuyarak kendileri için bir kuvvet alma noktası teşkil edebilmektedirler. Bundan dolayı yazılan mektupların mahkûmlar üzerinde ki etkisi tartışılmayacak kadar büyüktür.

Cezaevine Mektup Nasıl Gönderilir

Cezaevinde yatmakta olan birisi için mektup yazmak istediğinizde bunun normal şartlarda yazılan bir mektup gibi düşünmeniz gerekmektedir. Tabi bu noktada bazı hususlara dikkat etmeli ve yasal olarak sıkıntı doğurmayacak noktalara oldukça dikkat etmelisiniz.

  1. Yazdığınız mektubun herhangi bir suç konusunda yazılmadığı ya da herhangi bir suç unsuru olan bir kelimenin yer almadığı konusunda emin olmalısınız. Bununla birlikte herhangi bir kâğıda istediklerinizi ya da o anki duygularınızı yazabilirsiniz.
  2. Bunun sonrasında yazdığınız mektubu, mektup zarfına koyarak ağzını iyice kapattığınızdan emin olun.
  3. Zarfın sol üst tarafına kendi kişisel bilgilerinizi yazacaksınız. İsim, soyisim ve açık adresinizi yazmanız yeterli olacaktır.
  4. Zarfın sağ alt köşesine ise mektubun ulaşmasını istediğiniz kişinin isim ve soyisminin hemen altına açık adresini yazmanız gerekmektedir. Burada yazdığınız adres ne kadar detaylı olursa kişiye ulaşma hızı da bir o kadar fazla olacaktır.
  5. Mektubu yazdıktan ve zarfı hazırladıktan sonra en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir.

PTT cezaevine mektup gönderme işlemlerinde en hızlı seçeneklerden birisi olarak bilinmektedir. Ayrıca APS (Acele Posta Servisi) siteminin kullanılması durumunda mektubun oldukça hızlı bir şekilde mahkûma ulaştırılması sağlanacaktır. Bundan dolayı özellikle acil durumlarda bu sistemin kullanılması oldukça önemlidir.

Bizim ile ilgili mesaj yazmak için lütfen tıklayın
× Yardım